20 februari 2022


WAT IS DE AMBITIE VAN JAN HEIRWEGH EN CO ??

We kunnen er moeilijk naast kijken, momenteel loopt het als een trein bij onze derdenationaler. Na uitzeges op MVZ Zedelgem (5-6) , Mini Melsen(3-9) en de stunt tegen de ongeslagen leider Assebroek IF (4-3), zitten de rood/zwarten in een stroomversnelling. Na Oostkamp en Assebroek prijken ze op een derde plaats met een voorsprong van negen éénheden op de vierde MVC Desselgem.

Een eindronde behoort steeds meer tot de mogelijkheden, wat hun uiteindelijke ambitie is, is voorlopig niet duidelijk. Er is ook sprake van een spraakmakende transfer tegen volgend seizoen. Namen worden er echter nog niet vrijgegeven................wordt vervolgd.

U15 JMV FORD NEYT IN ZWAAR WATER

Een resem van straffe resultaten uit de eerste ronde, liet het beste verhopen voor de rest van het seizoen. Opeens sloeg het noodlot toe. Afzeggingen, besmettingen, blessures, van die aard dat ze reeds twee forfaits dienden te geven. De zoektocht naar versterking nog voor 31 maart is intussen bezig, hopelijk kunnen we de meubelen nog redden alvorens de vierde en fatale forfait eraan komt.

U11 JMV FORD NEYT BETAALD LEERGELD

Nadat ze in de eerste competitiehelft als debuterend ploegje ongeslagen uit de voorronde kwamen, belandden ze na nieuwjaar in de A reeks ofwel de elite bij deze jeugdcategorie. Na nederlagen uit op St-Gillis Waas (2-1) en aan huis tegen MVC Ronse (1-3), werd het tij enigzins gekeerd op Opel Haeck Drongen (1-1). Volgende match gaat het richting MVC Nederename, waar ze weer gaan proberen puntjes te smokkelen in deze snoeiharde reeks.

Een betere leerschool voor hun debuut volgend seizoen bij de U13, kunnen we ons niet wensen. Groeien doe je immers met vallen en opstaan.
24 november 2021


JMV FORD NEYT GOOIT HET ROER OM

Zoals de fanionploeg van JMV Ford Neyt momenteel bezig is, zit een eindronde eraan te komen. Die mogelijkheid bestaat, hopelijk houden de rood/zwarten van de tandem Steeman/Heirwegh er rekening mee. Ondanks twee zwakke bekercampagnes, tellen ze inmiddels drie zeges op een rij in de competitie, die negen op negen behaalden ze thuis tegen MVC Desselgem (10-7), Mini St-Gillis Waas (5-4) en op verplaatsing naar Roeselare – Daisel (2-9), waar Sebastian “Tsjeppo” De Loose na twee seizoenen nog eens aan de oppervlakte verscheen met zes doelpunten. Hopelijk kunnen ze vanaf nu wat meer beroep doen op onze Zeelse ordehandhaver. Qua besmettingen bleef het beperkt tot enkel Ward Herwege, zodoende zijn er bij de zeventienkoppige ploeg, selectiemogelijkheden te over voor de trip naar G&H Oudenaarde aanstaande vrijdag 26 november. JMV Ford Neyt staat momenteel op een derde plaats in derde nationale.


JMV FORD NEYT  U15

Na het debacle op Assenede 09, waar coach Yusuf Turk terecht werd uitgesloten en de ploeg tegen een forfaitnederlaag aanliep, onderging deze jonge ploeg een ware metamorfose. De remonte begon reeds in de 1/8 finales van de beker, in en tegen Roeselare-Daisel ,een niet te onderschatten selectie aan elitejeugd van Zulte-Waregem. Coach Marc herschikte zowel de ploeg als het systeem en alle puzzelstukken vielen in elkaar. Roeselare startte furieus en scoorde reeds na 6 minuten. Nadien kantelde de match langzaam maar zeker in het voordeel van de Zelenaren, eindstand 1-6, opdracht volbracht en de buit binnen.

Op zondag 6 februari ’22 ontvangen ze Hard Labeur Nazareth B voor de ¼ finales, voorwaar een haalbare kaart. Mits een goede afloop, spelen ze bij een eventuele ½ finale terug op eigen bodem. Nog eens een Zeelse jeugdploeg in de finale van de beker van België ? Het zou zomaar kunnen.

Op 14 november werd tussendoor van MVC Melsen gewonnen (6-0), waardoor ze voeling hielden met de top. Op 21 november volgde dan de trip naar de ongeslagen leider HL Nazareth A, wat Zele met een volslagen eerstejaarsploeg tentoon spreidde was ongezien, tactisch uitgekookt en scherp voor doel. Aan de rust stond er een onwezenlijke 2-5 op het bord. Nazareth verzette nog hemel en aarde, maar was eraan voor de moeite, 7-9 was het verdict. JMV Ford Neyt U 15 heeft nu al een ticket beet voor de elitereeks na nieuwjaar. Momenteel staan ze op een riante tweede plaats.


JMV FORD NEYT U11

Van onze jonge debutant hebben we zeker geen klagen, zeg nu zelf, op twee draws na ongeslagen in de competitie !!! Nadat ze in de beker Tempeliers Zelzate opzij zetten met straffe 7-0 cijfers, keken ze verlangend uit naar de 1/8 finales tegen MVV Waregem 74. Met Kadir Türk, Finn Vincent en Lars Van Hecke telden ze drie Zelenaars in de rangen en namen ze een verschroeiende start in het eerste kwart (5-1). Kadir zette in de wedstrijd liefst zesmaal de netten bol, Finn was ongrijpbaar op de flank en Lars voetbalde vanuit het doel als een veldheer. Iedereen verwachtte een ferme bolwassing voor de West-Vlamingen, maar de Zelenaars werden overmoedig waardoor de defensie volledig werd verwaarloosd. Waregem kroop steeds dichterbij en de twijfel sloop erin bij onze prille Zelenaars. In het slotkwartier viel het harde verdict, een 8-10 nederlaag en uit de beker. Hete traantjes vloeiden na afloop, gelukkig konden de coachen en ouders de nodige troost bieden. Minivoetbal is soms een harde leerschool van vallen en opstaan. Opstaan deden ze alweer gedurende hun recenste uitwedstrijd op MVC Nollet Banden Aalter, die wonnen ze met een kurkdroge 0-4.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


27 oktober 2021


MV Ford Neyt en de bekercompetities


Na het beker van België oplawaai op San Siro Deftinge (13 - 1), kunnen de mannen van Tom Steeman zich nu volledig focussen op de beker van Vlaanderen. Anderzijds is het vreemd, dat een ploeg die twee seizoenen geleden de VHVD met knikkende knieën verliet na een zwaar bevochten 3 - 5 zege in de slotminuut, ons nu zo'n ruime nederlaag aansmeert.

Hopelijk gaat het in de Vlaamse beker een stuk beter. In de 1/16 finales ontvangen de Fortmannen gebuur HG Appels B. Het is inmiddels sinds 2015 dat beide clubs mekaar nog in de ogen keken. De dubbele confrontatie in 2e nationale, werd tweemaal een pyrusoverwinning voor Appels met telkens  een 3 - 4 eindstand, tweemaal beslist met een schepcorner in de slotminuut. Op vrijdag 5 november om 21h is het weer zover. Terwijl hun fanion knokt voor het behoud in 1e nationale, bezet Appels B een riante derde plaats in 4e nationale, terwijl Ford Neyt deel uitmaakt van de subtop in 3e nationale. Dat het best leuk kan worden, daar zijn we van overtuigt. Noteer alvast de datum in uw agenda, 5 november om 21h in sporthal---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 oktober 2021


Ondanks een gelijkspel (4-4) tegen MVC Zedelgem, blijven onze derde nationalers thuis nog steeds ongeslagen. Zedelgem was een vrij potige tegenstander die pas in de slotminuten kon gelijkstellen. Zele zit nog steeds in de top vijf van het klassement. De eerste vier competitiematchen waren goed voor een 7 op 12.


JMV Ford Neyt jeugd


De dubbele bekerontmoeting (U15 en U11) tussen JMV Ford Neyt en Tempeliers Zelzate, waren goed voor twee thuiszeges. De U15 haalden de buit binnen met 5-2 en de jongsten met 7-0. Beide ploegen zijn bijgevolg geplaatst voor de volgende ronde op zondag 7 november.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

september 2021


Geslaagde seizoenstart voor Zelenaars in 3e nationale


Nadat de Fanion van JMV Ford Neyt zich reeds plaatste voor de volgende ronde van zowel de beker van Vlaanderen als die van België, werd die lijn enigzins doorgetrokken tot in de competitie.

De openingsmatch tegen Indulek Erwetegem werd gewonnen met 7-2, de verplaatsing naar leider PS Oostkamp werd verloren met 7-4, maar de rood/zwarte ploeg herpakte zich meteen door een uitzege op WDP Rollegem. Met 6 op 9 waaronder twee verplaatsingen is dit een behoorlijk rapport.


Jeugd JMV Ford Neyt


Coach Yusuf Turk, is een tevreden man bij de U15. Na zeges tegen HG Appels (11-3) en Tempeliers Zelzate (9-2), zijn ze met 6 op 6, meteen mee in de kop van het peloton. Straffe prestatie als je weet dat het een komplete eerstejaarsploeg betreft.


De nieuwe en debuterende U11 deden nauwelijks onder met een 4-0 zege tegen OH Drongen. Er wacht wel nog een lange leerschool voor deze ambitieuze groep.


Beker van België jeugd


Op kermiszondag 3 oktober ontvangen beide jeugdploegen Tempeliers Zelzate in een dubbele confrontatie. De U15 starten om 10h en de U11 om 11h. Supporters zijn steeds welkom in sporthal De Klodde, de inkom is volledig gratis.

  

Jong MV Ford Neyt

hout - pvc - aluminium


Felix

Timmermanstraat 18 

Zele


0474/94 53 34

schrijnwerkerij

Carnoy

bvba

DevOps Consultancy


jochen@sejo-it.be

  

klinkerwerken

Hudi

bvba

 Langestraat 234


9240 Zele

 

052 45 03 29

Marc Herrebaut


Zeelsebaan 80


9200 Dendermonde


052/20 21 53

Conny Herssens


Dijkstraat 86, Zele


052 45 13 35 - 0468 27 36 35